2010-03-06

Orkaitėje kepti blynai su karameliniais cinamoniniais obuoliais sekmadienio pusryčiams


Iš tikrųjų tai nei blynai, nei kiaušinienė, lengvučiai burnoje tirpstantys pusryčiai su nuostabiai iš vidaus sušildančio ir švelniai prabudinančio cinamono plutele bei karamelės pagrindu, kurios saldumą atsveria šlakelis šviežių citrinos sulčių. Obuolius yra geriau rinktis rūgštesnius ir kietesnius, bet iš bėdos tiks visi. Idealu, jei turite keptuvę, kurią galima naudoti ir orkaitėje. Na o jei neturite, kaip ir aš neturėjau, nieko tokio - visada galima pirmąją dalį ruošti keptuvėje ir paskui perdėti į kepimui orkaitėj skirtą indą. Na tik plovimo bus daugiau.


2 vidutinių obuolių, nuluptų ir supjaustytų riekelėmis
~2 v.š. sviesto
~2-3 v.š. rudojo cukraus

3 kiaušinių
1/2 puodelio miltų
1/2 puodelio pieno
1 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos

1 a.š. sviesto
1/2 a.š. malto cinamono
1 v.š. rudojo cukraus
2-3 a.š. citrinos sulčių


1. Įkaitiname orkaitę iki 220 C laipsnių. Keptuvėje išlydome 2 šaukštus sviesto ir ant vidutinės liepsnos apkepiname obuolių riekeles, kol jos suminkštės ir išleis sultis. Suberiame rudąjį cukrų ir maišydami kepame dar minutėlę, kol cukrus gražiai karamelizuosis.

2. Tuo tarpu suplakame kiaušinius, pieną, šaukštelį cukraus ir miltus, įberiame žiupsnelį druskos. Supilame tešlą ant karamelinių obuolių ir pašauname į orkaitę 10-čiai minučių.

3. Kol blynas kepa, sumaišome likusį rudąjį cukrų su cinamonu ir supjaustome likusį sviestą į mažus gabalėlius. Po 10 minučių, išimame keptuvę ir išdėliojame ant blyno paviršiaus svieto gabalėlius bei pabarstome cinamoniniu cukrumi. Pašauname atgal į orkaitę ir leidžiame pakepti dar apie 8 minutes arba kol viršus gražiai paruduos.

4. Prieš pat patiekiant, apšlakstome šviežiomis citrinos sultimis. Pjaustom, dedam į lėkštutes ir valgome garuojančiai karštą.

Skanaus!

P.S.: Aš sumažinau cukraus kiekį ir tiesą pasakius, dedu iš akies, tad galima dėti daugiau, jei yra toks noras.

7 komentarai:

Migle rašė...

Čia labai panašus į Vokišką Blyną variantas, bet šiek tiek kitoks, kuris tikrai bus išbandytas :)

Milda rašė...

Yum yum yum! Tik aš esu keistuokė ir nemėgstu ryte nieko saldaus, nors šiaip esu saldumynų maniakė :))

Sveika pargrįžus. Pasiilgom! ;-)

Unknown rašė...

Mademoiselle - jau teko girdeti panasu palyginima, kad kaip vokiskas blynas, bet kitoks :o) Kaip rasiau, tai nei blynas, nei omletas, nors gana omletiskas, vis delto nemazai kiausiniu...

ZD - man pusryciams saldziai visai nieko, va astriai (isskyrus masala omleta) tai nemegstu rytais. Nors cia nera labai saldu, ypac jei obuoliai rugstesni. Na bet del skonio niekada nesiginciju :o)

Su laisvu laiku dar vis ne kas, tad tik pasivaidensiu karts nuo karto iki geresniu laiku.

Katiniukas rašė...

Va, ir mano blynas kepa. Tuoj vertinsim :)

Katiniukas rašė...

Na ka, vertas demesio receptas. Tik as tai kita syki desiu daug daug obuoliu. Dar galima valgyti su kokiais ledais ar grietinele kaip deserta. Ir nebutinai pusryciams :)

Unknown rašė...

Dziaugiuosi, kad patiko. O as ir pusryciams su ledais paimciau! :o)

Neringa rašė...

Kaip skaniai skamba ir atrodo! Paimciau ne tik pusryciams, bet ir pavakariams su malonumu sukirsciau!